Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek warzywny z ryżem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ryż ugotuj w bulionie warzywnym. Ostudź pod przykryciem. Mięso wymieszaj z pokruszoną fetą lub twarogiem. Wbij jajko. Przypraw gałką muszkatołową, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.
Cztery żaroodporne foremki posmaruj olejem. Do każdej włóż trochę ryżu. Na wierzchu ułóż porcję mięsa. Nakryj plasterkami mozzarelli, posyp oregano. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 40 minut w temp. 170°C. Udekoruj natką i podaj z konserwowymi albo kiszonymi ogórkami. Zamiast ryżu możesz użyć także pęczaku lub kaszy gryczanej.
Porcje 4, 60 min., cena 2,70 zł Kalorie 519 kcal.Źródło: Bella Relaks