Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki z tofu i brokułami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24433
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24433
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, przepłucz zimną wodą. Pozostaw do osączenia i ostudzenia. Tofu odlej z zalewy, pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju sezamowego. Usmaż tofu na złoty kolor. Osącz na bibule. Brokuł podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 5-8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i osącz.
Obraną cebulę pokrój w piórka. Winogrona opłucz, pokrój na ćwiartki. Wymieszaj makaron, różyczki brokułu, winogrona, cebulę i tofu. Utrzyj kilka łyżek oleju z octem, miodem, solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę, wymieszaj.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety