Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza. Polecam, bo u mnie zawsze się sprawdzają i pięknie pachną dzięki roztopionemu masełku:)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20731
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5219
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20731
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5219
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Masło rozpuść w garnku i dodaj 100g cukru i czekaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj wiórki i wymieszaj (jest dość sypkie). Ostudź. w międzyczasie ubij białka na sztywno i stopniowo dodawaj 50 g cukru, mąkę i sok z cytryny. Delikatnie i po trochę wymieszaj z wiórkami. Wykładaj na papier do pieczenia małą łyżeczka i zachowaj odstępy bo kokoski trochę urosną. Piecz 15 minut w 180 stopniach.