Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste, efektowne. Fajne na przyjęcia nie tylko dla dzieci.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Białka ubic z cukrem na sztywno. Dodawac po 1 żółtku, ubijac. Na koniec dodawac mąkę z proszkiem. Wylac do prodiża lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30-40 minut. Wystudzic. Pokroic w kostkę o boku ok. 5 cm.
Czekoladę rozpuścic w kąpieli wodnej. Oblewac nią kolejne kostki biszkoptowe, obsypywac wiórkami i układac do zastygnięcia na tacy wyłożonej pergaminem. Smacznego.