Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowa roladka z czekoladą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5945
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5945
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Ubijam białka. Żółtka ucieram z cukrem pudrem i łyżką cukru wanilinowego, dodaję przesiane mąki, ucieram. Powoli łączę ciasto z pianą z białek. Chwilę miksuję (do uzyskania gładkiej masy). Ciasto wylewam na blaszkę (38 x 42 cm). Piekę 12-15 min w temp. 180oC. Ciepłe ciasto wykładam na ściereczkę oprószoną cukrem wanilinowym. Zostawiam do ostygnięcia.
Żelatynę moczę w trzech łyżkach zimnej wody, mieszam. Śmietankę łączę z pokruszoną czekoladą, podgrzewam, dodaję żelatynę, mieszam. Studzę. Dodaję likier, miksuję na puszystą masę.
Biszkopt smaruję kremem. Truskawki układam wzdłuż dłuższego boku ciasta i je roluję. Schładzam. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i drobno posiekanymi orzechami.
45 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie