Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe curry z warzyw"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 50
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 50
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Śmietanę z wiórkami (wcześniej podgrzaną i odstawioną na noc), przelej przez gęste sitko, mocno odciśnij wiórki.
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki obierz. Umyj i osusz je razem z kalafiorem, brokułami oraz cukinią. Kalafior i brokuły podziel na niewielkie różyczki. Marchewki oraz cukinię potnij na małe kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż chili oraz pozostałe warzywa. Oprósz je curry w proszku. Smaż jeszcze przez chwilę.
Następnie zalej wszystko kokosową śmietaną. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień. Duś, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
<strong>Jedna porcja zawiera 350 kcal.</strong>Źródło: Tina