Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe galaretki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Łyżeczkę żelatyny zalej łyżką wody.
Połowę mleczka kokosowego podgrzej, rozpuść w nim żelatynę.
Po przestudzeniu dodaj wiórki kokosowe i wylej do foremek wyciętych z butelek.
Wsyp 1/3 borówek i wstaw pojemniki do lodówki, nachylone pod kątem 30 stopni. Dzięki temu zawartość ułoży się pod skosem.
Czerwone porzeczki zmiksuj blenderem.
Kolejną łyżeczkę żelatyny zalej zimną wodą, następnie dodaj 2 łyżki gorącej. Wymieszaj z masą porzeczkową i dolej do foremek.
Zalej kolejną porcją mleczka kokosowego przygotowanego tak, jak pierwszą.
Ponownie wstaw deser do lodówki na kilka godzin. Gotowy udekoruj owocami, wiórkami i miętą.Źródło: Telemax