Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ,chrupkie ,aromatyczne gofry ,podane z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem to smaczne danie na podwieczorek.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Mąki wsypać do miski dodać proszek do pieczenia cukier z wanilią cukier kryształ ,wymieszać.Jajka, żółtka oddzielić od białek.Do produktów sypkich dodać żółtka ,olej ,mleko, zmiksować na gładką masę.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.Ciasto odstawić aby odpoczęło 10 min.
Rozgrzać gofrownicę,nałożyć ciasto chochlą rozprowadzić po całej powierzchni.Piec 4 -5 min .Po upieczeniu odłożyć na metalową kratkę.
Śmietanę ubić na sztywno stopniowo dodając cukier puder.Nałożyć na lekko wystudzone gofry dodać owoce. Smacznego!!!!