Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12892
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 49
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12892
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 49
Składniki
Ananas obierz, wytnij twardy środek. Miąższ pokrój w plasterki. W garnku zagotuj sok ananasowy. Włóż plasterki ananasa i gotuj je 1–2 minuty. Odstaw na 30 minut. Potem wyjmij i dobrze osusz. Jajko wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Plasterki ananasa najpierw panieruj w jajku z mąką, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.
Olej rozgrzej w garnku o grubym dnie albo we frytownicy. Włóż plasterki anansa i smaż 1–2 minuty z każdej strony. Wyjmij i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
W metalowej miseczce wymieszaj żółtka z cukrem. Postaw nad garnkiem z parującą wodą. Ubijaj, dolewając wino, aż sos podwoi swoją objętość. Zdejmij z kąpieli wodnej i ubijaj dalej, aż sos przestygnie. Polej nim ananasowe krążki. Przed podaniem posyp je posiekaną miętą.Źródło: Tina