Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec z brzoskwiniami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp 1/2 wiórków kokosowych. Dołóż margarynę pokrojoną na małe kawałki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka i wlej śmietanę. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Włóż ją na 20 minut do lodówki. Brzoskwinie osącz (ew. sparz i obierz ze skórki). Owoce rozetnij, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń potnij na duże cząstki. Dużą blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
Przygotowane ciasto grubo rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy. Rozłóż na nim brzoskwinie, lekko wciśnij je w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 45 minut. Przed podaniem posyp resztą wiórków kokosowych.Źródło: Tina