Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser i mało pracochłonny.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Składniki
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi. Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm. Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek. Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą. Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.