Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koktajl serowy"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 187
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 73
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 187
Składniki
Jajka gotować ok. 9 minut w posolonej wodzie. W drugim garnku zagotować 1 szklankę posolonej wody. Wrzucić groszek, gotować minutę. Odsączyć na sitku. Majonez wymieszać z mlekiem, śmietaną i octem winnym. Sos przyprawić solą i pieprzem kajeńskim.
Szczypiorek posiekać. Szparagi osączyć z zalewy. Osiem sztuk pokroić na 3-cm kawałki i odłożyć je do dekoracji. Pozostałe szparagi pokroić na drobne kawałeczki. Pomidorki pokroić na cząstki. Ugotowane jajka przestudzić, polewając zimną wodą. Obrać ze skorupek. Pokroić w plasterki. Ser camembert pokroić w kosteczkę.
Liście sałaty opłukać, osuszyć, 1/3 pokroić w paseczki, ułożyć w 4 pucharkach albo małych miseczkach. Włożyć do nich także groszek, camembert, pomidorki i drobne kawałeczki szparagów. Posypać szczypiorkiem. Polać przygotowanym wcześniej sosem. Udekorować większymi kawałkami szparagów i pozostałymi listkami sałaty.
Czas przygotowania około 20 min.Źródło: Życie na gorąco