Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołacze z agrestem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, proszek budyniowy, mielone migdały, cukier, jajko, żółtko i śmietanę. Zagnieć ciasto, schłodź je.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki. Na środek nałóż agrest, brzegi zawiń do środka. Posyp grubym cukrem. Piecz je 35 minut w temperaturze 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem. Możesz podawać ciepłe.
<strong>Przepis pani Renaty Wójcik z Tuchowa</strong>Źródło: Dobry Tydzień