Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i pyszna babka w 3 smakach.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 807
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 807
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 539
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 140
Składniki
Ubijamy białka na sztywną pianę i partiami wsypujemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku oraz olej. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem, dodajemy stopniowo do masy na przemian z wodą. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę dzielimy na 3 części. Do pierwszej miseczki dodajemy mak, drugiej kisiel a do trzeciej kakao i mieszamy. Formę na babkę o średnicy 23 cm dokładnie smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Masy wylewamy na zmianę. aż do wyczerpania. Ciasto pieczemy w 170-180 stopniach C ok. 50 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Dowolnie dekorujemy. Smacznego :)