Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa zapiekanka z kalafiorem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 910
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 910
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij. Mięso połącz z cebulą, odciśniętą bułką i jajkiem, przypraw, wyrób. Formuj małe kulki, obtocz w bułce, smaż na rozgrzanym oleju.
Brokuł i kalafior ugotuj. Brokuł połącz z jogurtem, przypraw, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na nim ułóż połowę kalafiora i ser. Drugą część kalafiora wymieszaj z pulpetami i szczypiorem, przypraw, ułóż na zapiekance, piecz 20 minut w temp. 200°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień