Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 95
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 16
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy żółtka,wymieszać. Wsypać powoli mąkę, wlać olei i wodę i wymieszać. Wsypać na końcu proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Gotowe ciasto dzielimy na 3 równe części. Do 1. dodać kakao, do 2 dodać kisiel truskawkowy, do 3. dodać kisiel cytrynowy. Ciasto rozlewać łyżkami na przemian, kakowe, truskawkowe, cytrynowe. Po 3 łyżki. Piec e temp. 150 stopni przez ok. 30 min.