Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe kule z marcepanu"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem. Po 10 min ostudź, obierz ze skórki, zmiel. Dodaj cukier puder, wodę różaną lub alkohol, aromat migdałowy i ponownie zmiksuj na jednolitą masę.
Masę podziel na równe części. Do każdej dodaj jeden barwnik, wymieszaj. Obierz orzechy. Każdy z nich dokładnie obklej kolorową masą, udekoruj według fantazji. Takie kulki-cukierki możesz nawet przez kilka tygodni przechowywać w lodówce.
CZAS: około godziny
Masę cukrową możesz zrobić kilka dni wcześniej. Wtedy przechowuj ją w lodówce w szczelnym pojemniku lub w zawiązanym woreczku foliowym.
Po wyjęciu z lodówki poczekaj, aż masa cukrowa dojdzie do temperatury pokojowej. Możesz ocieplić ją w dłoniach lub wkładając do mikrofali przez kilka sekund, by łatwiej było ją wałkować i formować.Źródło: Dobry Tydzień