Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam taki smaczny, kolorowy deser galaretkowo - serowy.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Użyłam formy o wymiarach: długość - 23 cm szerokość - 13 cm wysokość - 6 cm Formę wykładamy folią spożywczą.
Rozpuszczamy galaretkę agrestową w szklance 250 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła.
W między czasie przygotowujemy warstwę serową. Żelatynę (3 łyżki) rozpuszczamy w 170 ml gorącej wody, studzimy.
Serek mieszamy z rozpuszczoną zimną żelatyną.
Masę serową nakładamy na zastygłą warstwę galaretki agrestowej.
Ponownie formę wstawiamy do lodówki.
Powtarzamy warstwy, tym razem użyjemy galaretki wiśniowej i warstwy serowej, tym razem podzielonej na dwie części, jedną część robimy z 2 łyżeczkami kakao.
Na zastygniętą galaretkę wiśniową nakładamy białą warstwę serową, wstawiamy do lodówki.
Po zastygnięciu nakładamy drugą warstwę, kakaową.
Po nałożeniu ostatniej warstwy serowej całość pokrywamy herbatnikami.
Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki wyjmujemy deser na półmisek.
Delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i delektujemy się. Smacznego :)