Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne rozpływające się w ustach , na jednym kawałku się nie skończy.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Galaretkę o smaku wiśniowym oraz agrestowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pokroić w grubszą kostkę. Czekoladę pokruszyć.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut, lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Galaretki o smaku morelowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z konfiturą malinową i serkiem, dodać krzepnącą galaretkę morelową , wymieszać , dodać pokrojone w kostkę galaretki , wymieszać , wyłożyć na połowę ciasta, posypać czekoladą.
Przykryć drugą połową ciasta. Konfiturę malinową zagotować, rozpuścić galaretkę malinową i krzepnącą wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny pokroić na porcje.