Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy przekładaniec"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 50
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 50
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Ciekawe połączenie smaków jabłka, kokosu i maku. Małgorzata Sopata z Rytra
Z podanych składników zagniatam kruche ciasto, zawijam w folię i wkładam do lodówki.
Jabłka ścieram na grubej tarce i podsmażam z łyżką cukru kryształu. Na końcu wsypuję galaretkę agrestową i dokładnie mieszam.
Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dosypuję szklankę szklankę cukru.Następnie dodaję wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszam.
Mak sparzam i mielę dwa razy. Margarynę ucieram z cukrem, dodaję żółtka, wlewam roztopiony miód i mieszam. Dodaję resztę składników i ubitą pianę z białek.
Ciasto wałkuję, wykładam na blachę, rozsmarowuję masę jabłkową, potem kokosową i na końcu makową. Piekę w temperaturze 180°C przez 40 minut.Źródło: Kobieta i życie