Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, kolorowy sernik z dodatkiem brzoskwiń to idealna propozycja do niedzielnej kawki ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Do trzech wysokich szklanek nalać po 300 ml wrzątku i w każdej rozpuścić po jednej galaretce. Ostudzić. Herbatniki (u mnie ciemne) rozdrobnić na pył i połączyć ze stopionym masłem. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą i dno wyłożyć ciastkami. Schować do lodówki. Cukier zmiksować z masłem i połączyć z serami. Następnie gotowy ser podzielić na 3 równe części. Do pierwszej wlać galaretkę (kolejność wedle upodobań), zmiksować. Gotową przelać na ciasteczkowy spód i schować do lodówki, by pianka serowa stężała.
Podobnie postąpić z druga i trzecią galaretką. Za każdym razem ważne jest to, by piankę serową wylewać na wcześniej mocno stężałą warstwę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, ostudzić. Na górnej warstwie dowolnie poukładać brzoskwinie (u mnie kwiaty) i zalać cytrynową, tężejącą galaretką. Ciasto na noc schować do lodówki. Smacznego!