Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot z suszonych owoców"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Owoce płuczemy. Wszystkie razem umieszczamy w dużym garnku, zalewamy trzema litrami wrzącej wody i odstawiamy na kilka godzin.
Z dwóch szklanek wody, w której moczyły się owoce, cukru, kory cynamonu, goździków i skórki cytrynowej gotujemy syrop. Wlewamy do owoców (wcześniej usuwając skórkę cytrynową), mieszamy.
Jeśli trzeba, przyprawiamy kompot sokiem z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy zimny.
Wartość odżywcza jednej porcji 200 kcal Białko 0,5 g/Tłuszcz 0 g/Węglowodany 65 g
Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej porcji 1,40 złŹródło: Rewia