Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot ze śliwek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Śliwki opłucz na sicie, przełóż do miski, zalej 3 szklankami wody i namocz na całą noc.
Przełóż śliwki do garnka, dodaj pozostałe suszone owoce, zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj 20 min na wolnym ogniu. Pod koniec dorzuć goździki i cynamon. Dodaj cukier, a jeśli słodzisz miodem, pamiętaj, by go nie dodawać do gorącego napoju, bo straci cenne właściwości. Kompot podawaj w temperaturze pokojowej z owocami na dnie szklanki.Źródło: Takie jest życie