Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i żółtka cały czas ubijając, dodawać powoli po trochu mąki z proszkiem i kakao, wlać wodę i olej, Ciasto wylać na blaszkę. Upiec.
MASA: Banany pokroić na połówki( wzdłuż), skropić sokiem z cytryny. Z ciasta odkroić wierzch (1/3ciasta) i pokruszyć. Na cieście ułożyć banany. Ubić śmietanę z śmietan-fixami, dodać cukier puder oraz rozpuszczoną ( w 3/4szkl wody) ostudzoną galaretke i startą czekoladę. Masę wyłożyć na banany. Wierzch posypać pokruszonym ciastem.