Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopiec truskawkowy"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 160
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 186
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 321
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 56
Składniki
Miskę, o pojemności 1 litra, wyłóż folią aluminiową. Owoce umyj, osusz. Usuń szypułki. Część owoców pokrój w plasterki. Ułóż je dosyć gęsto na dnie oraz po bokach miski.
Resztę truskawek pokrój w drobną kostkę. 250 ml mleka zagotuj z cukrem oraz śmietaną. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, aż zgęstnieje. Ostudź.
Do zimnego budyniu wsyp truskawki. Masę włóż do miski. Wstaw naczynie do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wyłóż na płaski talerz, odwracając do góry dnem. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 126 kcalŹródło: Takie jest życie