Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopuła z budyniu i truskawek"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Truskawki oczyść, pokrój na plasterki. Miskę o pojemności 1 litra wyłóż folią aluminiową. Na dnie i bokach ułóż plasterki truskawek. Resztę owoców pokrój w kosteczkę.
Cukier puder, śmietanę i 250 ml mleka zagotuj. W reszcie mleka rozrób budynie, wlej na wrzące mleko, mieszaj, gotując, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Dodaj pokrojone truskawki, delikatnie połącz. Masą napełnij miskę z truskawkami. Wstaw na 4 godziny do lodówki.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie