Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korona ziemniaczana ze szpinakiem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonym wrzątku. 4 odłóż, resztę utłucz, dodaj 6 łyżek śmietany i połowę masła. Wymieszaj, odstaw. Chili oczyść z pestek, strączek posiekaj. Marchew, cebulę i czosnek oczyść, obierz i zetrzyj na tarce. Mięso wrzuć na rozgrzany olej, dodaj starte warzywa oraz chili. Przypraw papryką, ziołami, pieprzem i solą.
Szpinak umyj, osusz, podsmaż na reszcie masła. Dopraw gałką i szczyptą soli. Po 5 minutach zdejmij z patelni. Wymieszaj z resztą śmietany. Pozostałe ziemniaki oraz rzodkiewki pokrój w talarki.
Naczynie wyłóż 2/3 porcji piure. Nałóż mięso, ziemniaki, rzodkiewki i szpinak. Resztę piure przełóż do rękawa i wyciśnij na wierzchu kopczyki. Piecz 30 minut w 170°C.Źródło: Naj