Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki marchewkowe"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 260
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 260
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do schłodzenia. Z jednej marchewki odkrój 3 cienkie plastry, resztę marchewek zetrzyj na tarce.
Plastry marchewki sparz we wrzątku i krótko podsmaż. Następnie pokrój w długie paski. Ryż i starte marchewki połącz z żółtkami i bułką tartą, dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i owiń dekoracyjnie paskami marchewki.
Majonez dokładnie wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj do kotlecików.Źródło: Na żywo