Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki wegetariańskie z cukinią i ciecierzycą"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Jeśli ciecierzycę gotowałaś, obierz ją z łusek i rozgnieć widelcem (tę z puszki osącz i rozgnieć).
Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i zostaw na 20 minut na sicie, aby odciekły, potem odciśnij.
W misce wymieszaj ciecierzycę, cukinię, pietruszkę i posiekaną cebulę. Wymieszaj.
Dodaj jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie połącz, uformuj kotleciki, obtocz w bułce lub mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Źródło: Świat kobiety