Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki wegetariańskie z jajkiem na twardo"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Ugotuj na twardo 8 jajek, zalej je zimną wodą i ostudź. Następnie obierz je i zmiel w maszynce.
Bułkę namocz w mleku. Po 5 minutach lekko odciśnij, a potem zmiel. Połącz z masą jajeczną.
Dodaj roztarte masło, posiekany szczypiorek, natkę pietruszki, 2 surowe jajka, sól i pieprz. 4 Masę dokładnie wymieszaj, podziel na 8 równych części. Uformuj kotlety, obtocz je w tartej bułce, smaż na rumiano z obu stron. Podaj z surowymi warzywami lub jarzynką.Źródło: Świat kobiety