Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Składniki
Do garnka wlej 2 szklanki wody i zagotuj. Dodaj kaszę i co jakiś czas mieszając, gotuj przez 10 minut. Wyłącz ogień, posól, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Ugotowane jajka drobno posiekaj i przełóż je do miski. Dodaj miękkie masło, przestudzoną kaszę, surowe jajko, prażony len oraz posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w tartej bułce i smaż na oleju z masłem na średnim ogniu, aż się zezłocą. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem śmietanowym i kawałkami pora ugotowanego al dente.Źródło: Na żywo