Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety jarskie z fasolą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 225
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 225
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Miękką wrzuć do blendera i zmiksuj razem z ugotowanymi ziemniakami.
Cebulę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zeszklij ją na oleju, a następnie wymieszaj z przecierem fasolowo-ziemniaczanym, jajkami, solą oraz pieprzem.
Z przygotowanej masy ulep średniej wielkości płaskie kotlety i obtocz je w bułce tartej. Następnie wrzuć je na mocno rozgrzany olej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Danie podawaj z sosem pomidorowym doprawionym ostrą papryczką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV