Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety marchewkowe z kaszą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1684
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1684
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Składniki
Kaszę kuskus wsyp do miseczki i zalej osolonym wrzątkiem. Odstaw pod przykryciem na około 5 minut.
Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kiedy kasza wystygnie dodaj do niej marchewkę, serek śmietankowy i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw całość solą, pieprzem i tymiankiem.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki i usmaż je na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe danie serwuj np. z kapustą kiszoną.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Muras</strong>Źródło: Kurier TV