Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5372
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5372
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 49
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Marchew obierz. Z jednej odkrój kilka cienkich długich plasterków i sparz je we wrzątku. Pozostałe marchewki zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Wsyp ryż do miski. Dodaj starte warzywa, żółtka i dosyp bułkę tartą. Masę dopraw solą, pieprzem i kurkumą.
Uformuj małe kotlety i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe owiń dekoracyjnie paskami marchewki.
Danie serwuj z sosem wykonanym z majonezu wymieszanego z jogurtem, solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax