Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z kapustą i ryżem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 8 porcji.
Ryż gotuję na półtwardo, kapustę parzę, por kroję w krążki, mieszam te . Potem dodaję mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i bułkę tartą. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Mokrymi dłońmi formuję podłużne kotlety i obsmażam je na oleju. Pomidory miksuję ze skórką, przekładam do garnka, dodaję 2 litry wody, liście laurowe, ziele angielskie, koper, natkę selera, łyżeczkę soli. Wkładam kotlety i gotuję 30 min. Podaję posypane natką pietruszki.
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie