Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka z malinami"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawaj pozostałe . Chwilę ucieraj. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz ok. 40 minut w 160 °C. Maliny rozmroź i wymieszaj z cukrem wanilinowym, 2 łyżkami cukru zwykłego, 150 ml konfitury. Gotuj ok. 5 minut. Mąkę ziemniaczaną połącz z pozostałymi 3 łyżkami konfitury i wlej do malin. Gotuj, dalej mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Cytrynę sparz, przekrój i wyciśnij sok z jednej połowy. Twaróg utrzyj z sokiem cytrynowym i 100 g cukru. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie połącz ją z kremem serowym. Śmietanę ubij i domieszaj do masy.
Na upieczone ciasto w formie wykładaj na przemian masę serową, a potem malinową. Obie masy przemieszaj, by powstał marmurkowy wzorek. Wierzch przykryj herbatnikami i wstaw do lodówki. Przed podaniem ciasto krój na porcje wzdłuż i w poprzek herbatników.
Czas przygotowania: 45 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 220 kcal.Źródło: Na żywo