Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Słodzone mleko skondensowane wstawiamy do garka i gotujemy 2 godziny pilnując aby nie wyparowała woda ( puszka musi być cały czas zatopiona całkowicie w wodzie ).Poczym odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Na blache wykładamy warstwe krakersów, a na nią przygotowany według przepisu 1 krem karpatkowy, poczym na krem nakładamy kolejną warstwe krakersów.
Na krakersy rozkładamy ostudzone mleko i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
Na krakersy wykładamy kolejny krem karpatkowy i przykrywamy krakersami.
Wierzch dekorujemy ubitą śnieżką i posypujemy startą na drobnych oczkach czekoladą.