Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krążki z migdałem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Masło stop, wystudź. Posiekane migdały zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i pozostaw tak, aż wystygną. Mąkę wraz z cukrem wsyp do miski. Dodaj zrumienione migdały, masło, jajko oraz oliwę. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je przez noc.
Następnego dnia do ciasta dodaj proszek do pieczenia wymieszany z odrobiną letniej wody. Jeszcze raz dokładnie wyrób.
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Odrywaj kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formuj z nich kuleczki, układaj w dużych odstępach na blachach. W każde wciśnij cały migdał. Piecz po ok. 25 minut w temp. 170 st.Źródło: Tina