Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i bardzo smaczny krem cytrynowy z zaledwie 4 naturalnych składników. Krem nadaje się na samodzielny deser, ale także jako składnik innych deserów.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Cytryny przekroic na pól, wycisnac sok, wlac sok do garnka i dodac cukier.
Dodac skrobie, dokladnie wymieszac i gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje. Przelozyc mase cytrynowa do salaterki.
Mase przykryc folia i wstawic do lodówki do ostygniecia. Nastepnie ubic na sztywno smietane i zmiksowac ostudzona mase cytrynowa.
Bita smietane polaczyc z masa cytrynowa, wszystko dokladnie zmiksowac, wlozyc krem do rekawa cukierniczego i napelnic nim pucharki.
Krem mozna ozdobic wedlug uznania albo wykorzystac do przyrzadzenia innych deserów. Najlepiej spozyc od razu.