Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowe mojito"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1746
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1746
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Krakersy oraz ciasteczka włóż do worka foliowego, zawiąż końcówkę. Rozwałkuj je na okruszki lub rozdrobnij tłuczkiem do mięsa. Wysp do miseczki. Dodaj rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Wymieszaj starannie.
Przygotuj 6 szklaneczek lub szklanych pucharków. Na spodzie każdego naczynia rozłóż warstwę ciasteczkowej masy. Limonki sparz wrzątkiem. Z jednej otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Drugą limonkę podziel na 6 cząstek, odłóż je do dekoracji gotowego deseru mojito.
Serek ubij na kremową masę razem z kwaśną śmietaną i kremówką. Dodaj cukier puder, opakowanie cukru waniliowego, sok i skórkę z limonki, połącz.
Szklaneczki napełnij kremem, schładzaj około 30 minut. Posyp startą na tarce białą czekoladą. Udekoruj plasterkami limonki oraz opłukanymi listkami mięty.
Czas ok. 45 min; porcja – 580 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety