Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
Z masła,cukru,jajek,proszku i przesianej mąki zagnieśc ciasto. Rozwałkowac,przełożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy (20x25 cm). Z proszku budyniowego i mleka ugotowac budyń (musi byc gęsty). Lekko przestudzic, następnie masę wyłożyc na ciasto. Jeżeli będą grudki proszę się nie przejmowac, masa wyrówna się podczas pieczenia.
Zrobic masę kokosową: masło rozpuścic, białka ubic na sztywno z cukrem. Połączyc z zółtkami, przestudzonym masłem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyc na masę budyniową.
Ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec 40-45 minut. Smacznego :)