Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka z wiśniami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
na spód zagnieć, rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 20 minut w 190°C.
Masa budyniowa: zagotuj 1/2 mleka z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksuj z jajkami i mąką. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj do zgęstnienia. Rozsmaruj na spodzie. Wystudź.
Masa serowa: żelatynę namocz i rozpuść. Śmietanę ubij. Twaróg połącz z cukrem, skórką, bitą śmietaną i żelatyną. Masę serową wyłóż na budyń. Powtykaj w nią owoce. Schłodź. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj