Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny, kremowy i delikatny sernik, jego słodkość przełamują wiśnie. Wspaniale komponuje się z polewą z białej czekolady.
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4477
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 528
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4477
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Ciasto przygotowałam w zwykłej tradycyjnej keksówce. Piekarnik nastawiam na 170 stopni, góra/dół. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, dodając stopniowo połowę cukru. Resztę cukru dodaję do żółtek i ubijam do momentu, aż się rozpuści. Dodaję twaróg cały czas miksując, następnie śmietankę,budyń i aromat waniliowy. Na sam koniec dodaję stopniowo pianę z białek, mieszam ręcznie łyżką. Gotową masę przekładam do blaszki. Na wierzchu wykładam wiśnie, które wcześniej obsypałam mąką ziemniaczaną. Piekę w 170 stopniach u mnie ok 1godziny. Wierzch powinien być zarumieniony. (Środek sprawdź patyczkiem drewnianym). Po upieczeniu pozostawiam w wyłączonym piekarniku do ostudzenia. Wierzch polewam rozpuszczoną białą czekoladą.