Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królewski ananas"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Przekrój ananasa wzdłuż na pół. Wytnij miąższ z obu części – tak, by nie uszkodzić skórki. Usuń twardy środek, resztę pokrój w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schłodź w lodówce.
Umyj dokładnie wszystkie owoce. Zdejmij skórkę z bananów i potnij je na drobne plasterki. Obrane mandarynki podziel na cząstki, kiwi pokrój w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Rozdrobnione owoce wymieszaj, posyp cukrem i polej sokiem. Całość schłodź w lodówce.
Połówki ananasa wypełnij kulkami sorbetu. Na górze ułóż przygotowaną wcześniej mieszankę owoców.
Deser skrop alkoholem, posyp kulkami żurawiny i udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV