Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki z kremem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Do mąki dodaj zimne masło lub margarynę, posiekaj nożem. Potem dodaj żółtka oraz cukier puder i szybko zagnieć gładkie ciasto. Owiń je w folię spożywczą, włóż do lodówki na min. 30 minut.
Foremki posmaruj roztopionym masłem. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Wytnij krążki nieco większe niż średnica foremek. Dokładnie wylep nimi dno i boki foremki. Spód ciasta nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz 15 minut w temp. 190° C. Wystudź.
Przygotuj krem. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Ostudź. Truskawki rozdrobnij blenderem, posłódź do smaku. Połącz z ostudzoną żelatyną. Serek wymieszaj z cukrem pudrem. Śmietankę ubij na sztywno mikserem. Dodaj do niej serek i truskawki. Wymieszaj.
Lekko tężejący krem włóż do szprycy cukierniczej i wypełnij nim babeczki. Udekoruj wiórkami kokosowymi oraz owocami np. cząsteczkami pomarańczy.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 290 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie