Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis koleżanki z pracy. Gdy przyniosła nam ciastka na spróbowania, byłyśmy zachwycone. To pyszne, kruche ciasteczka, których wykonanie jest szybkie i proste.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Nożem posiekać mąkę z masłem (masło można zetrzeć na tarce), dodać sól i piwo. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na równe kwadraty. Na środek nakładać marmoladę i sklejać ciastka składając rogi do środka. Następnie układać ciasteczka na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.