Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-01-2015
smaczne, kruche, delikatne, proste w wykonaniu ciastka w sam raz do kawy czy herbaty
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Z wszystkich składników (poza marcepanem i wiórkami) zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto. Dzielimy je na pół. Do jednej cześci dodajemy marcepanem i zagniatamy krótko, do połączenia sie składników, do drugiej dodajemy wiórki kokosowe i postepujemy analogicznie. Formujemy kule i chłodzimy w lodówce ok. 30 min. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5cm i wykrawamy szklaneczką lub foremkami ciastka.
Pieczemy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia ok. 12 min. w temp. 180 stopni.
Studzimy, mozna posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)