Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość mocny kakaowy smak zadowoli każdego.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Wychodzi kilkadziesiąt sporych ciastek. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem. Masło utrzeć z cukrami na puch, dodać jajko i miksować do połączenia. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto zawinąć w folię przezroczystą i schłodzić w lodówce kilka godzin. Potem rozwałkować na grubość ok 1-1,5 cm i wykrawać dowolne wzorki.
Piec na blaszce wyłożonej papierem ok. 20 -25 minut w 160 C. Ciastek nie układać zbyt blisko siebie ponieważ rosną. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem z wanilią.