Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche kwiatuszki"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11444
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1119
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11444
Składniki
Mąkę przesyp na stolnicę, dodaj pozostałe i wyrób ciasto. Gotowe odstaw, by „odpoczęło”.
Po godzinie rozwałkuj je na średniej grubości placek (jak na pierogi). Szklanką wytnij koła. Na brzegach zrób 5 nacięć w równych odstępach, omijając środek. Kolejno każdy z końców zawiń do środka. Płatki dociśnij, żeby się nie rozwinęły.
Uformowane kwiatuszki wrzucaj kolejno na mocno rozgrzany olej. Smaż chwilę.
Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem, a środek ozdób plamką marmolady.Źródło: Telemax