Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche łamańce z miodowo-bakaliowym makiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ufor muj kulę, włóż na 30 minut do lodówki. Z ciasta zrób cienkie wałeczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Masa: mak gotuj z mlekiem ok. 30 minut. Odcedź, dwukrotnie zmiel.
Dodaj miód i posiekane bakalie, wsyp cukier waniliowy, utrzyj. Masę przełóż do naczynia, wetknij w nią łamańce. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie